В Български футбол, Новини

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев даде пресконференция в Люксембург преди световната квалификация с домакините, която е днес от 21:45 часа. Хубчев категорично заяви, че срещата няма да е репетиция за бъдещето.

„Настроението е добро, момчетата като че ли са още превъзбудени. Те като че ли са осъзнали, че са направили нещо добро, но са и осъзнали, че това не е още голямата крачка. Сигурен съм, че няма да има оправдания от типа на умора, дълго пътуване, по-концентрирани си“, каза Хубчев.

„Не се съмнявам, че домакините ще играят на максимума си, особено след такъв резултат срещу Швеция (б.р. – загубиха с 0:8). Това е нормално във футбола. В момента и да знам няма да ви кажа какви ще са промените в състава. Имахме тежък мач три дни по-рано, такива неща са нормални. Дали този мач ще е нещо като репетиция? Наистина срещата няма значение за класирането на двата отбора, но за мен ще е престъпление какъвто и да е мач, дори най-приятелският, да го приемаме като някаква репетиция за бъдещето. Тези мачове трябва да се играят концентрирано и сериозно“, категоричен е специалистът.

„Традициите? Тях вие, журналистите, ги знаете по-добре от мен и футболистите със сигурност. Едва ли те се интересуват толкова от нея. Традициите са много преди ние да застанем тук, тези неща не оказват кой знае какво влияние на нас треньорите и на футболистите“, продължи Хубчев.

„Вече имах възможност вчера да се съберем и да говорим. Най-лесното е да кажем, че нашите момчета не са подготвени за такива тежки мачове, на двама-трима им се схванаха краката, но това не се брои“, каза треньорът на „лъвовете“.

„Започвам да ги опознавам играчите, самите те отговарят за себе си, а отговарят и треньорите в клубовете им“, коментира още Петър Хубчев.

„Ние се концентрираме върху това клатушкане в нашия отбор, но Холандия, Швеция и Франция също не можаха да изиграят два силни мача един след друг. Ако направим слаб мач, това ще ни даде ли сигурност, че следващият мач ще ни е силен? Трябва да се концентрираме в друга насока според мен. Не е трудно да се определи основата, защото нямаме и толкова добри футболисти в България. Самите футболисти определят гръбнака на този отбор. Кръгът от играчи, върху които сме се концентрирали, не е толкова голям“, допълни селекционерът.

Провери в Winbet какви са шансовете за победа на „лъвовете“.

Снимка: Lap.bg

Оставете коментар

avatar