В Новини, Статии

Съботният двубой на Челси срещу Уотфорд беше изключително драматичен за всички привърженици на Челси. Сините дълго време изоставаха в резултата и направиха късен обрат, за да се поздравят с трите точки в крайна сметка. И все пак, въпреки обрата… за повечето привърженици на лондончани това бе обикновен мач от елита на Англия.

Но този ден и този двубой ще останат завинаги в спомените на един човек. Един човек, който подкрепя любимия отбор от близо 70 години. Питър Матюс стъпва за пръв път на „Стамфорд Бридж“ през далечната 1945 година, когато лондончани играят приятелски мач срещу Динамо Москва.

Челси – Динамо Москва, 1945г.

Наскоро Питър е имал рожден ден, отпразнувал е своя 90-годишен юбилей. По този повод от Челси поднесоха най-хубавия подарък на рожденика – един от най-великите играчи на клуба Боби Тамблинг си поговори с Пит, подари му специална тениска и го разведе из стадиона.

Питър Матюс ходи на всеки домакински мач на Челси заедно със семейство си вече над 70 години, но дори за миг не е подозирал, че този следобед ще бъде малко по-различен за него.

„Това е най-щастливият ден в живота ми“, споделя Питър.

„Аз просто дойдох да изгледам още един мач на любимия Челси. Клубът е в сърцето ми още откакто бях 18-годишен и мога да кажа, че днес съм толкова щастлив да гледам Челси, както бях и тогава. Толкова съм горд и щастлив от всичко, което направихте за мен, горд съм да подкрепям този фантастичен клуб, който заема голяма част в живота ми. Благодаря ви наистина за един от най-прекрасните дни, които съм имал някога!“

На мача между Челси и Динамо Москва, на който Пит за пръв път вижда на живо своите любимци, присъстват още близо 100 хиляди души. Втората световна война тъкмо е приключила, а съветският отбор пристига в Лондон, за да изиграе няколко приятелски срещи.

Челси – Динамо Москва, 1945г.

„Динамо Москва, 1945 година“, припомня си Пит. „Дойдоха от Русия и изиграха четири мача в Лондон, а аз отидох на този срещу Челси…“

„Не можех да вляза да гледам мача около терена, дори да си бях платил. Затова както всички фенове, които не можеха да са около терена, защото беше препълнено, реших да се покатеря на „Шед“ (име на една от трибуните на „Стамфорд Бридж“) и да изгледам целия мач от козирката. От тогава до ден днешен съм заклет привърженик на Челси.“

Тамблинг пък беше изключително развълнуван, че като играч е бил част от незабравимите преживявания на Питър и сподели, че е от много важно значение футболистите да имат подкрепата на такива дългогодишни фенове.

Боби Тамблинг като футболист на Челси

Боби Тамблинг като футболист на Челси

„Хора като него дават на много играчи това, за което мечтаят, докато са на терена“, казва Боби Тамблинг. „Фенове, които подкрепят любимия си отбор толкова години… прекрасно е да видя Питър и неговия внук тук.“

„Клубът заслужава хора като него, това ни прави велик клуб“, сподели още Тамблинг.

Видео от изживяването на Пит:

THANKS FOR YOUR SUPPORT, PETER!

Saturday was a very special day for one of our supporters of over 70 years!

Публикувахте от Chelsea Football Club в 24 октомври 2017 г.

Източник: chelseafc.com

Оставете коментар

avatar