В Бойни спортове, Новини

Тежка контузия за Кубрат Пулев точно 13 дни преди дългоочаквания сблъсък за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти срещу Антъни Джошуа в Кардиф. Срещата на „Принсипалити стейдиъм“ в столицата на Уелс е на 28-ми октомври, а за нея вече има разпродадени 75 000 билета, пише btvnovinite.bg

Преглед с ехограф в клиника в Берлин преди броени часове установи, че Кобрата е с частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка. Състояние, което отнема месец за възстановяване.

Травмата Пулев е получил при спаринг още преди десет дни, на 6-ти октомври по време на лагера си в олимпийския център в германската столица. По негово желание обаче контузията е била пазена в тайна. Впоследствие обаче стана ясно, че Кобрата няма да успее да се възстанови и мач с Джошуа няма да има.

Междувременно стана ясен съперникът на Антъни Джошуа, неговият промоутър Еди Хърн обяви официално, че шампионът ще защитава титлите си срещу Карлос Такам.

„В късния следобед получих обаждане от Кале Зауерланд. Уведоми ме, че Пулев се е контузил и отпада от битката. По-късно и лекарят му потвърди новината. Според правилата на IBF идва ред на следващия след Пулев, а това е Карлос Такам.“, заяви Хърн.

„Когато се договорихме с Кубрат, проведохме разговори и с Такам. Да тренира и да бъде на изчакване, защото всичко може да се случи. Тази вечер се обадих на екипа му и те бяха много щастливи. За Антъни ще бъде трудно, тъй като дълго време се готвеше за сблъсък с Пулев и неговия характерен стил. Сега предизвикателството е съвсем различно.“

„Това обаче се е случвало и преди в кариерата на Джошуа и той е готов да се изправи срещу всеки на 28 октомври.“, завърши Хърн.

Оставете коментар

avatar