В Други спортове, Новини

Стартът на третия ден от предсезонните тестове във Формула 1 бе отменен заради падналия сняг на испанската писта „Каталуния“. Разбира се, още преди планираното начало на сесията самото трасе вече бе изчистено, но снегът продължи да вали, а температурата на пистата бе около 0 градуса по Целзий.

Ниски температури белязаха и изминалите два дни от първия предсезонен тест в шампионата. От официалния профил на каталунската писта в Twitter бе публикувано съобщение, че червеният флаг ще бъде отменен, когато медицинският хеликоптер вече е способен да лети.

Според Autosport отборите провеждат дискусии за възможната отмяна на днешната сесия и насрочването й за друг ден, в който тестът би бил по-ползотворен. Решението обаче трябва да бъде единодушно, което ще затрудни екипите. От Ферари по-рано сутринта заявиха, че Кими Райконен със сигурност ще излезе на пистата днес, а Autosport разкрива, че някои отбори искат да направят фотосесия на болидите си на заснежената писта.

Прогнозата за времето вещае следобед снегът да се превърне в дъжд, а температурите да се повишат. За утре се очаква условията в Барселона да бъдат най-добри за всичките четири тестови дни.

Оставете коментар

avatar