В Български футбол, Новини

Димитър Пенев защити Фернандо Каранга от нападките срещу него за поведението му по време на Вечното дерби.

Стратега заяви пред „Тема: Спорт“, че според него „нищо кой знае какво не е станало“:

„Има си правила и наредби, по които наказват, но има много примери от цял свят и за други радости, подобни на тази на Каранга. В крайна сметка какво толкова е станало?!

Преди години един роден играч си свали гащите пред публиката, да не казвам име сега, всеки си го спомня този случай. А един друг се държеше за някои части от тялото, намиращи се точно под кръста, като правеше това пред публиката на съперника… Просто Каранга си изразява радостта по този начин. Това са емоции след гола.

По същия начин и защитниците имат реакции – като пуснат гол, си затварят очите. А вратарят, като не спаси някой шут, после си бие главата в гредата… Така че не е само Каранга. И в Германия, и в Англия, и в Бразилия се радват атрактивно. Да не говорим, че избликът на радост е голям, когато вкараш точно на големия си съперник в първенството. Разбирам го Каранга.

Ние не можем да го променим, това му е харизмата. С цялостното си поведение на терена той оказва невероятно влияние на всички в отбора, повежда ги и ги мотивира допълнително. Каранга има качествата да оползотворява труда на целия тим, с което е много ценен. Ще липсва срещу Ботев, но това е положението.

Сега и този сняг, който заваля, пречи на подготовката. За няколко дни футболистите ще трябва да са волейболисти и баскетболисти и да тренират в зала.

Учудващо е, че националният отбор ще играе в Разград, а не на националния стадион. Защо трябва да се ходи там?! За кой ще играят – за терена ли, за публиката ли… А ако няма приход от мача, кой ще плати на гостите за контролата?!

Преди четири дни на „Васил Левски“ видяхме лицето на българския футбол, а сега националният отбор отива в Разград… Иначе успех на Хубчев и на отбора. Пешо ги разбира нещата, минал е през всички точки като състезател и треньор“, каза Пената.

Оставете коментар

avatar