В Новини, Световен футбол

Продължаващият да пише история начело на Астана Станимир Стоилов по всичко личи ще продължи да води клуба от столицата на Казахстан. Мъри, който изведе тима до четвърта поредна шампионска титла и 1/16 финал в Лига Европа, обяви съвсем наскоро, че нов договор не му е предложен и най-вероятно ще напусне бившата съветска република в края на годината.

Ситуацията около главния “виновник” за “Синята приказка” обаче е претърпяла обрат и бившият селекционер на България ще продължи да води Астана и през 2018-а, съобщава “Тема Спорт”. Ръководството на казахстанския тим е отправило официална оферта към Мъри, който е склонен да продължи работата си начело на отбора.

Условията по новия договор на Станимир Стоилов са подобрени, като годишната му заплата ще е в размер на 1,2 млн. евро. Името на българина се спрягаше, от една страна, за селекционер на Казахстан, а от друга, за треньор на руския Ростов и турския Фенербахче. Изглежда обаче до споразумение между двете страни не се е стигнало и 50-годишният специалист ще остане в Астана.

Оставете коментар

avatar