В Български футбол, Новини

Кандидатът за президент на БФС Любослав Пенев даде обширна пресконференция, на която представи екипа, с който ще работи и обяви своята програма и стратегия за развитие на българския футбол.

“Радвам се, че има интерес към това събитие. Вече не сме на дъното. Вече сме на дъното на дъното. Когато бях национален селекционер, казах, че ще се работи. Ние работихме, но управляващите хвърлиха целия този труд в боклука. Футболният съюз в момента е една пирамида обърната надолу. Аз ще я обърна обратно. Зад мен не стои никакъв кръг. Никакви кръгове, квадратчета и триъгълници.

Готвим проект, съставен от три части – краткосрочен – три години, средносрочен – 7 години и дългосрочен – 10 години. Подготвили сме 10-годишна стратегия. Чувам, че сегашните ръководители готвят 4-годишен проект. За къде сме с тази стратегия. Докога ще чакаме и ще се хвалим с една база. Трябва ли да чакаме още 12 години за още една база? След като се кандидатирах за президент, много хора започнаха да коментират. Къде са сега тези хора? Нещо не ги виждам. Нека сега да се покажат. Странно е, че примерно един отбор като ЦСКА все още не е обявил кой ще подкрепи. На феновете шапка им свалям.

Твърдо съм против президентите да участват в Изпълкома на БФС. Ето казвам ви как ще спестим пари на клубовете. Ще въведем електронно картотекиране. Така ще спестим пътуване на хора от клубовете до София.

Призовавам министър Кралев да не взима страна, защото той представлява държавата. Нека взима отношение, но не и страна. Обяснява колко добре работили с БФС и т.н. Ще искам от държавата един добър партньор и нов стадион. Вълнувам се. Имаме нужда от такова съоръжение. Не може националният отбор да си плаща да играе.

Смятам да огранича чужденците. Не казвам, че няма да има, но трябва да ги ограничим. Защото само по този начин ще видим нашите момчета. Темата с чужденците ще бъде сериозно разгледана и ще има промени. Тук съм, за да се изгради българския футбол. Това ще стане с много работа. Представители на БФС обикалят страната и заплашват клубовете. Не казвам на клубовете да гласуват за мен. Нека гласуват по съвест”.

Оставете коментар

avatar