В Български футбол, Новини

Националният отбор на България допусна минимална загуба с 0:1 от Франция в предпоследната си световна квалификация, която се игра под дъжда на „Васил Левски“, но въпреки това имаше добра посещаемост – над 25 хиляди зрители.

Блес Матюиди се разписа още в третата минута, което се оказа достатъчно на „петлите“ да вземат трите точки по пътя си към Мондиала в Русия. По този начин французите най-после успяха да стигнат до победа в София – нещо, което не им се беше случвало цели 85 години.

Отборът на Дидие Дешан гонеше задължителни три точки, за да не изпусне директното класиране на Мондиал 2018 в Русия. Французите водят люта битка с шведите, които няколко часа по-рано отвяха Люксембург с 8:0.

След успеха в София Франция си върна лидерството в Група „А“ и е първи с 20 точки, с една повече от „тре крунур“. Трети с 16 е Холандия, който постигна победа с 3:1 при гостуването на Беларус. България е на четвъртото място с 12 точки.

В последните двубои във вторник „петлите“ приемат беларусите, нашите гостуват на последния в групата Люксембург, а Холандия и Швеция излизат в пряк спор помежду си.

Провери в Winbet какви са коефицентите за победи на Франция, Швеция и България.

Снимка: Bfunion

Оставете коментар

avatar